Oliebollen: Make or Buy

   december 21, 2015

oliebol1

Het einde van het jaar heeft een eigen sfeer met vaste tradities en terugkerende patronen. De donkere dagen voor kerst worden opgeluisterd door zorgverzekeringstress, leveranciers en dienstverleners die kerstkaarten of presentjes sturen en de vraag: gaan we zelf oliebollen bakken of laten we dat over aan een specialist?

Ieder jaar komt de oliebollentest in de krant met de resultaten van de beste en slechtste oliebollenbakkers van Nederland. En het is een kunst om het juiste beslag te hebben, goede olie met de perfecte temperatuur om zo een mooie goudbruine knapperige bol te krijgen. Wat doet u dit jaar?

Zo is het ook in het bemiddelen van vast of tijdelijk personeel. Dit verband zag u vast niet aankomen…

Veel bedrijven kiezen ervoor om zelf via marktplaatsen interim vacatures uit te zetten of zelf op LinkedIn te gaan zoeken naar iemand die lijkt te passen. En dit zelfbakken is een ambacht wat niet iedereen beheerst, wat tijdrovend is en niet altijd de juiste consistentie oplevert. Maar voor sommigen is het wel prettig om te doen en het gevoel bestaat dat je voordeliger uit bent. Als het lukt tenminste…

Er zijn organisaties die het proces uitbesteden aan een broker. Een grote organisatie met een geoliede machine die een soepel bakproces kent en bijna productiematig CV’s aflevert zonder de mens achter dit profiel te kennen. Zo zijn er ook genoeg mensen die hun oliebollen bij de supermarkt kopen en elkaar even vertwijfeld aankijken als ze hun tanden zetten in een slappe, vette oliebol met de top 2000 op de achtergrond.

En dan zijn er organisaties die even een kort stukje research doen, de een ervaren oliebollenbakker  opzoeken en zien dat ervaring en expertise garant staat voor een soepel proces, een goed persoonlijk advies en onderscheidend resultaat. Graag kom ik u vertellen wat de mogelijkheden zijn en u helpen met het antwoord op de vraag: ‘Make or Buy?’ in 2016.