Werving van vast personeel 

Bij het ontstaan van een vaste of tijdelijke vacature is snelheid en kwaliteit van groot belang. Zeker als er met regelmaat vacatures zijn is het goed om kritisch te kijken naar de meest effectieve en duurzame manier deze in te vullen. Hierbij is het tevens van belang de kosten goed in de hand te houden.

In veel gevallen is het vervullen van een openstaande vacature geen dagelijkse kost voor een lijnmanager en ook menig HR professional is meer gericht op behoud en ontwikkeling van mensen. Het werven van talent is een vak apart. Alternatieven worden soms gezocht in de inzet van een werving & selectiebureaus waarbij de balans tussen kwaliteit en prijs vaak ver te zoeken is. Naar mijn idee kan het veel effectiever:

Ik kan voor u een exclusieve zoekopdracht uitvoeren waarbij u de werkelijk geïnvesteerde uren vergoedt, aangevuld met een beperkte succesfee bij een afgeronde procedure. Hiermee haalt u een specialist in huis die de gehele procedure voor u op maat uitvoert met een maximaal kwalitatief rendement. Daarbij valt de totale investering lager uit dan bij de inzet van een werving & selectiebureau, terwijl het resultaat positief onderscheidend is door de gerichte aandacht en energie die erin wordt gestoken.

Kwalitatief resultaat door gerichte aandacht